De pracht van Noorwegen

Of je nu door de prachtige fjorden bewandelt, de adembenemende landschappen verkent of de middernachtzon bewondert. Een zomerreis naar Noorwegen belooft avontuur en onvergetelijke ervaringen. Maar zoals altijd, is het belangrijk om voorbereid te zijn. Zeker als het gaat om jouw gezondheid. Daarom hebben we voor jou een lijst samengesteld van 6 essentiële dingen die zeker niet mogen ontbreken in je reisapotheek.

Noorwegen

Hier zijn 6 dingen die je niet mag vergeten

1. Zonnebrandcrème

Hoewel het weer in Noorwegen misschien niet zo warm lijkt als op andere zomerse bestemmingen, kan de zon nog steeds krachtig zijn. Vooral tijdens de lange zomerdagen. Daarom moet je jezelf beschermen tegen de schadelijke UV-stralen. Dit doe je best met een breed-spectrum zonnebrandcrème met een hoge SPF. Vergeet niet om regelmatig opnieuw te smeren, ook nadat je bent gaan zwemmen of veel gezweet hebt.

2. Insectenwerend middel

De zomer brengt niet alleen aangename temperaturen met zich mee, maar helaas ook een heleboel insecten. Teken, muggen en andere bijtende beestjes kunnen een hinder zijn tijdens jouw avonturen in de natuur. Om beten te voorkomen neem je best een insectenwerend middel mee. Producten op basis van DEET werken zeer goed, maar er zijn ook alternatieven. Smeer je ’s morgens goed in en geniet zorgeloos van de natuur!

3. Anti-diarree middel

Hoewel Noorwegen bekend staat om haar schone en heldere waterwegen, kan het toch voorkomen dat je maag van streek geraakt. Neem daarom zeker een anti-diarree middel mee om ongemakkelijke situaties de baas te kunnen. Zo kan zonder veel gedoe jouw reis gewoon voortzetten!

4. Medicatie tegen reisziekte

Of je nu over kronkelende bergwegen rijdt of op een boot door de fjorden vaart, reisziekte kan de vakantieplezier snel bederven. Zorg ervoor dat je medicatie tegen reisziekte bij de hand hebt.

5. Verband en blarenpleisters

Het verkennen van de ruige landschappen van Noorwegen kan betekenen dat je veel gaat wandelen en/of hiken. Blaren en kleine verwondingen zijn soms onvermijdelijk. Zorg ervoor dat je het nodige EHBO gerief (steriele verbandjes, ontsmetting, blarenpleisters) bij je hebt om die kleine blessures snel te behandelen.

6. Allergie medicatie

Als je gevoelig bent voor allergieën, kan het verstandig zijn om een antihistaminica preparaat of andere allergie medicatie mee te nemen. Pollen, gras en andere allergenen kunnen in de zomer in de lucht zweven en ongewenste symptomen veroorzaken. Houd je allergieën onder controle, zodat je volop van je tijd in de prachtige Noorse natuur kunt genieten!

Vraag een gratis reisapotheek advies aan

Sanaselect is de specialist inzake reisapotheken. Onze apothekers zijn op de hoogte van alle laatste richtlijnen en adviezen. Op basis van jouw input stellen ze zo jouw ideale reisapotheek samen. Zo kan jij zorgeloos op reis vertrekken en meer genieten van dezelfde reis!

Benieuwd hoe jouw persoonlijke reisapotheek er zou moeten uitzien? Vraag dan nu een advies aan!